Wachtlijst zwemles

Bij Zwembad Dukenburg staat veiligheid en plezier tijdens het zwemmen voorop. Om dit te realiseren zijn we gaan kijken of er programma’s zijn die een betere basis hebben als de lijn van het NRZ.  We hebben dit gevonden bij ENVOZ. (www.envoz.nl).

Op de site van ENVOZ kunt u de eisen zien die er gesteld worden aan de leerlingen om een diploma te behalen.

Voor het A-diploma zijn er een paar verschillen met het diploma van de NRZ. De afstand voor het gekleed zwemmen en de afstanden voor schoolslag zijn wat zwaarder, ook wordt er wat meer aandacht gegeven aan de borst- en rugcrawl. Onderwater oriëntatie (het gat) is niet meer verplicht hiervoor hebben we een alternatief. De iets zwaardere eisen sluiten beter aan bij de zwemveiligheidseisen die wij voor ogen hebben. Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar het lesplan onder het kopje informatie.

De zwemlessen van 45 minuten worden verzorgd door een gediplomeerde zwemonderwijzer(es).

Het niveau van het zwem-ABC dat de meeste zwemscholen uitgeven ontloopt elkaar qua eindtermen niet veel. Het werkelijke verschil komt tot uiting tijdens de zwemlessen.

Bij de organisaties die aangesloten zijn bij de ENVOZ staat plezier centraal. Het aanleren van goede zwemtechnieken en waterveiligheid wordt sneller aangeleerd als de lessen leuk zijn en de leerlingen én docenten plezier hebben in wat ze doen.

Daarnaast verdient iedereen het om op een eigen niveau een zwemdiploma te behalen. Niet voor niets hanteren wij de slogan:

Zwemmen zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn’.

Om u een idee te geven hoe lang het duurt voor een gemiddeld kind zijn diploma behaald het volgende overzicht.

Diploma A 4 baden van ongeveer 16 weken dus gemiddeld 64 lessen. Voor het B-diploma nogmaals 16 lessen en voor het C-diploma rekenen wij 16 tot 32 lessen. Dit is een richtlijn sommige kinderen zijn sneller maar er zijn ook kinderen die er wat meer moeite mee hebben en dan duurt het langer. Belangrijk is wel dat u kind geen lessen overslaat en de hele les aanwezig is.

Leskaarten: In principe worden er alleen 16 badenkaarten, losse les of all-in kaarten verkocht. Mocht u echter net voor het examen zitten en nog maar een paar lessen nodig hebben dan kunt u ook een 4- of 8 badenkaart kopen. Verdere afwijkingen van de regel alleen in overleg.

 

WACHTLIJST

Kinderen
Wij hanteren een wachtlijst waarbij de gemiddelde wachttijd bij inschrijving een aantal maanden betreft. Als uw kind al zwemles heeft gehad bepalen we middels een proefles in welk badje uw kind kan instromen. Voor meer informatie over de exacte wachttijden verwijzen wij u naar het contactformulier elders op de site. U kunt ook telefonisch contact opnemen of per mail.

De kosten voor een proefles bedragen € 11,35,-

 

Volwassenen
Wij hanteren een wachtlijst waarbij de gemiddelde wachttijd bij inschrijving ongeveer een paar weken tot maanden betreft. Als u al zwemles heeft gehad bepalen we middels een proefles of bij de start van de eerste les in welk bad u kan instromen. Voor meer informatie over de exacte wachttijden verwijzen wij u naar het contactformulier elders op de site. U kunt ook telefonisch contact opnemen of per mail.

De kosten voor een proefles bedragen € 11,35,-

 

Inschrijving zwemlessen

Voor meer informatie over inschrijven van zwemlessen verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: inschrijving zwemlessen

 

 

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.