Corona maatregelen QR code vanaf 6-11-2021

Dames, heren,

Helaas worden we geconfronteerd met nieuwe maatregelen. En deze zijn zeker ingrijpend. En voor alle duidelijkheid we zijn hier op zijn zachts gezegd niet blij mee.

Nieuwe versie Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.0) gepubliceerd

Vanaf zaterdag 6 november gelden er nieuwe coronamaatregelen voor de zwembaden. Met ingang van deze datum gelden de maatregelen uit het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.0.

De belangrijkste wijzigingen hierin zijn:

  • Een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een zwembad voor iedereen van 18 jaar en ouder. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving*, geldt dit ook voor ouders van kinderen die naar zwemles gaan.

Vanaf zaterdag 6 november 2021, moet iedere bezoeker van 18 jaar en ouder, zwemmer of begeleider, dus ook de begeleider van een kind naar de zwemles een geldige QR code bij zich hebben en een ID om te kunnen controleren. Zonder geldige QR-code  en ID moeten we u dus de toegang tot het zwembad ontzeggen.

Wij begrijpen heel goed dat dit uiterst vervelend is en ook onze medewerkers zijn hier absoluut niet blij mee, maar kunnen er ook niets aan doen. Het helpt dus ook niets om boos te worden op de medewerkers van Zwembad Dukenburg of discussies aan te gaan met onze medewerkers. Zij hebben hier ook niet om gevraagd. Ze worden gewoon opgezadeld met een overheids maatregel die we verplicht zijn uit te voeren.

Uiteraard zijn we druk bezig om te kijken of we een noodoplossing kunnen vinden zodat de kinderen waarvan de ouders niet gevaccineerd zijn toch naar zwemles kunnen. Maar ook hiervoor geld dat dit nooit helemaal ideaal is en dat er door ouders concessies moeten worden gedaan. Hier komen we niet onderuit.

 

Georg Dietrich

Bedrijfsleider

Zwembad Dukenburg.

 

 

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.