Zondag 16 februari is het zwembad om 12:00 uur gesloten

Waterbasketbal

Waterbasketbal is een spel dat begin jaren ’80 speciaal is ontwikkeld voor mensen met een handicap maar in principe kan iedereen waterbasketbal spelen.

Het waterbasketbal is een kruising tussen waterpolo en korfbal. Met lijnen wordt in een zwembad een veld afgezet van 15 bij 8 meter met twee drijvende baskets. Het doel van het spel is om als team al samenspelend de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen. Daarbij dient verhinderd te worden dat de tegenpartij een punt scoort. Een wedstrijd bestaat uit twee periodes van elk zeven minuten.

Een waterbasketbalteam bestaat uit vijf spelers. Deze teams zijn vaak gemengd; een team kan bestaan uit jongens en meisjes met diverse handicaps en van verschillende leeftijden. Je dient minimaal in het bezit van zwemdiploma B te zijn om waterbasketbal te kunnen spelen. Waterbasketbal kan zowel in wedstrijdverband als ook recreatief worden gespeeld.

Wil je meer te weten komen lees dan de folder: Waterbasketbal.

Ook kunt u kijken op de website van Aqua Novio’94

Nieuws

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.